marți, 3 martie 2020

Ai nenumarate motive pentru care sa iti faci o asigurare a locuintei


Unul dintre cei mai importanti pasi pe care fiecare dintre noi ii facem la un moment dat in viata este achizitionarea unei locuinte. Si avand in vedere ca in Romania nivelul salariului mediu este unul destul de mic, cumpararea unei locuinte presupune de cele mai multe ori, un credit pe o perioada indelungata. Daca romanii nu ar apela la un credit bancar, nu le-ar fi atat de simplu sa cumpere o casa.

Asadar, doar prin investirea unor resurse importante precum bani, timp si energie pentru a-si indeplini visul, cei mai multi dintre romani reusesc sa-si cumpere o locuinta, insa, fac o mare greseala de a nu-si asigura locuinta. Indiferent daca acestia constientizeaza cat de mari sunt riscurile la care este expusa o locuinta, nu inteleg cat de importanta este asigurarea locuintei, fie sunt constienti, insa, ignora cu buna stiinta nu doar asigurarea facultativa a locuintei, ci si polita obligatorie PAD, incalcand astfel legea care reglementeaza obligativitatea asigurarii locuintei.

Riscurile majore sunt imposibil de prevazut si de cele mai multe ori sunt tratate superficial deoarece noi, romanii consideram ca noua nu ni se poate intampla nimic rau si ignoram toate recomandarile care ni le ofera institutiile, inclusiv agentiile de asigurari.

Noua ne place sa postam fotografii din vacanta doar pe retelele sociale, sa incuiem usa doar noaptea, sa nu scoatem nimic din priza cand plecam de acasa, sa improvizam mereu la instalatiile electrice sau sanitare. Apoi ajungem sa ne miram si sa spunem ca necazul nu ne-a ocolit. Si in plus, un necaz nu vine singur niciodata.

De aceea cand ne jucam cu focul, atat la propriu, cat si la figurat nu ne mai arde sa mai facem haz de necaz. Poate ca nu am mai face haz de necaz daca ne-am fi asigurat locuinta si am fi fost cu siguranta mai linistiti. Astfel, o mana de ajutor o primim de la FlyInsurance, broker pentru polite PAD care ne poate oferi cele mai avantajoase polite care sa ne protejeze de cutremure, inundatii si alunecari de teren, in timp ce polita facultativa ne poate proteja de incendiu, trasnet, explozie si, in functie de cat de mult ne extindem polita, aceasta ne poate proteja impotriva unor riscuri precum, furtuni, vandalism, distrugeri provocate de animale.

Polita PAD de la FlyInsurance ne poate asigura locuinta pentru un efort financiar minim de 10 sau 20 de euro/an, iar o polita facultativa poate ajunge cativa zeci pe euro pe an. Practic, cele doua asigurari ne pot proteja complet locuinta cu un mimim de cativa euro pe luna, un functie de tipul locuintei si de riscurile acoperite de polita. Si atunci, de ce n-am investi cativa euro pentru siguranta casei noastre? Preferam sa ii cheltuim pe altceva? Daca siguranta locuintei nu este pe lista noastra de prioritati, cum putem dormi linistiti?


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu