vineri, 22 septembrie 2017

Milano un oras plin de istorie ce atrage multi turisti

Aproape distrus in urma bombardamentelor din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial, Milano pare ca a renascut si astazi este unul dintre cele mai vizitate orase ale Italiei, ce atrage turisti din toate colturile lumii. In plus, oricine poate alege bilete avion Milano intrucat exista curse directe din mai multe orase ale tarii, un city break aici fiind foarte avantajos, dar si comod. Vizitatorii sunt recompensati cu nenumarate atractii, incepand de la comori faimoase precum pictura lui da Vinci, Cina cea de Taina, catedrala orasului, care reprezinta cea mai mare constructie gotica a lumii, Casa Operei sau castelul Sforzesco.

Biserica Sf. Ambrogio



Milano aduce o multime de monumente faimoase care merita descoperite, insa cei care isi doresc sa evite aglomeratia specifica acestora, trebuie sa viziteze aceasta biserica, fiind a doua ca importanta dupa Dom si a fost numita dupa fondatorul si ocrotitorul orasului din secolul al 4-lea. Chiar daca a ramas putin din structura initiala, biserica actuala a fost ridicata in secolul al 11-lea, iar comorile gazduite in interior sunt chiar mai vechi de atat, astfel ca vizitatorii nu vor fi dezamagiti.

La Scala



La Scala reprezinta una dintre cele mai importante atractii din Milano, fiind ridicata in stil neoclasic de catre arhitectul Giuseppe Piermarini, teatrul fiind faimos pentru acustica sa perfecta, care poate reda cu adevarat abilitatile cantaretilor talentati.

Castelul Sforzesco




Cine alege bilete avion Milano nu are cum sa rateze acest castel, ce exemplifica rivalitatile aprige ale familiilor din Italia renascentista. Castelul a fost construit ca o fortareata in secolul al 14-lea, insa mai tarziu a devenit un exemplu de putere si prestigiu, iar printre cei mai faimosi locuitori de aici se numara Ludovico il Moro si Beatrice d’Este, care au mobilat castelul cu mobila de lux si diferite capodopere, vizitatorii avand ocazia de a admira chiar si arta egipteana expusa intr-una din camere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu