sâmbătă, 5 octombrie 2019

Ce trebuie sa faci cand te musca un animal


Rabia sau cum este cunoscuta in popor, turbarea, este o boala virala care devine fatala odata ce apar simptomele. Cea mai mare incidenta de transmitere este in urma muscaturilor de caine. Rabia se transmite la om prin muscatura, zgarieturi sau prin contactul pielii lezate sau a mucoaselor cu saliva animalului infectat.

Exista si situatii, foarte rar, e drept, cand infectia poate fi contactata prin inhalarea de aerosoli ce contin virusul sau secundar transplantului unui organ infectat. Ingestia de carne cruda sau alte tesuturi de la animalele posibil infectate nu a fost confirmata ca sursa de infectie.

Incidenta cea mai mare de contactare a bolii este prezenta in tarile cu populatie saraca sau vulnerabila, unde vaccinurile sau imunoglobulinele rabice umane nu sunt disponibile cu usurinta. Cea mai preponderanta categorie care este predispusa la aceasta boala sunt copii din populatiile rurale cu varste cuprinse intre 5 si 14 ani.

Foarte importanta este preventia bolii, iar de la DoctorMit aflam ca se poate face prin eliminarea rabiei in randul cainilor si imunizarea pre-expunere a populatiei la risc, respectiv persoanele care desfasoara activitati in aer liber cum ar fi, ciclism, catarare, campare.
Din fericire exista o metoda de combatere a acestei boli, asa ca acum poti afla de la Bogdan Ivanescu despre vaccinul antirabic.

DoctorMit ne spune ca vaccinul se utilizeaza in 2 situatii, respectiv protectia celor expusi riscului de infectare cu rabie si prevenirea dezvoltarii simptomelor specifice rabiei dupa expunere.
Virusul rabic care este folosit pentru vaccin este inactivat, adica nu va mai avea capacitatea de a determina boala.

Vaccinarea antirabica pre-expunere la adulti este indicata persoanelor aflate la risc inalt de contactare a virusului, respectiv personalul de laborator care manipuleaza virusul viu sau virusuri in relatie cu acesta, medici veterinari, asistenti veterinari, ingrijitori de animale, persoane care calatoresc sau traiesc in zone unde riscul este foarte crescut, profesiile sau activitatile in aer liber care implica un contact crescut cu animale posibil infectate cum sunt paznicii de vanatoare, vanatorii, padurarii, speologii sau o alta categorie de persoane sunt cei care calatoresc in tari unde stocurile de vaccin sunt limitate sau cele existente nu sunt sigure sau eficiente.

De la DoctorMit aflam ca vaccinul nu se va administra in regiunea fesiera deoarece absorbtia substantelor constituente este deficitara, ceea ce va duce la trituri suboptionale de anticorpi.
Pe de alta parte exista situatii cand se recomanda efectuarea de rapel la vaccinare. Rapelul vaccinarii se face in functie de riscul de expunere la muscatura unor animale posibil infectate. Acesta se face o data la un an sau din 5 in 5 ani.

Mai multe informatii despre subiect puteti descoperi in urmatorul material:




Un comentariu:

  1. If you're attempting to lose fat then you certainly have to try this brand new tailor-made keto meal plan.

    To create this keto diet, certified nutritionists, fitness trainers, and professional chefs have united to provide keto meal plans that are useful, painless, economically-efficient, and fun.

    From their grand opening in 2019, 1000's of individuals have already completely transformed their body and health with the benefits a proper keto meal plan can offer.

    Speaking of benefits; in this link, you'll discover 8 scientifically-proven ones offered by the keto meal plan.

    RăspundețiȘtergere