marți, 12 martie 2019

Sunt atat de multe vinuri pe care le aleg de la aceasta crama


Recunoscut pentru gustul subtil ce poate capata printre cele mai diverse inflexiuni gustative, vinul alb este un sortiment se bucura de o apreciere binemeritata in randul cunoscatorilor tocmai datorita acestor trasaturi cameleonice, care il fac potrivit spre a fi asociat alaturi de o gama larga de preparate culinare. Prin urmare, pornind de la regula de baza ce dicteaza servirea unui soi produs din struguri albi impreuna cu carnea alba, putem astfel impreuna acest sortiment cu pui, curcan, peste sau alte tipuri de fructe de mare. De asemenea, alte combinatii apreciate sunt cele facute cu preparatele din paste sau salatele pentru ca in final sa il servim alaturi de deserturi dintre cele mai variate.

Caracteristicile vinului alb demisec

Daca ne referim la caracteristicile de baza ce deosebesc sortimentul alb de restul vinurilor, putem enumera lipsa taninurilor ce dau culoarea specifica inchisa precum si aparitia proceselor oxidative timpurii, fapt ce nu recomanda acest tip de vin pentru a fi colectionat. In ceea ce priveste procesul de maturare al acestuia, mustul rezultat are nevoie de o perioada de 7-8 luni pentru a ajunge la finele procesului de dezvoltare pentru ca mai apoi sa petreaca aceeasi perioada de timp in sticla in care a fost imbuteliata inainte de a fi gata de servire. 

Daca ne referim la caracteristicile unui vin alb demisec, acesta isi dobandeste numele nu atat datorita soiului de struguri de provenienta ci a duratei procesului de fermentare, care este cu cat mai scurt cu cat se doreste obtinerea unui gust mai dulce. Astfel, in ceea ce priveste sortimentele autohtone, cele demiseci vor fi caracterizate printr-o cantitate de 4-12 grame de zahar intr-un litru.

Vinul alb demisec de la Budureasca

Daca facem referire la produsele romanesti, soiurile autohtone precum Feteasca Regala sau Tamaioasa Romaneasca se numara printre cele mai apreciate tipuri de vin alb demisec datorita gustului exceptional, cu arome florale sau chiar fructate, cu nuantei amarui. Printre alte sortimente cultivate pe domeniile Budureasca se numara si Chardonnay, Sauvignon Blanc sau Pinot Gris, toate reprezentand tipologii mult apreciate de catre cunoscatorii in domeniu.

Ca si recomandare de servire, vinul alb necesita o temperatura mai scazuta pentru a-si pastra toate aromele intacte si anume 10-12 grade. De asemenea, servirea din pahare cu picior in forma de lalea precum si umplerea acestora pana la punctul de maxim diametru va ajuta sa simtiti notele de varf inainte de a le gusta. Premiate de-a lungul anilor cu peste 250 de premii la nivel international, vinurile marca Budureasca se remarca prin buchetul gustativa bogat precum si o calitate exceptionala a sortimentelor ce se bucura de cele mai bune conditii de dezvoltare si prelucrare, pentru a da nastere unui produs finit luxuriant, ce poate completa cu succes orice moment din viata dumnevoastra.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu